12.7.2011

Kahden suklaan Mud Cake


Eilen nähtiin parin kaverin kanssa ja pakkohan se oli jotain leipoa. Ei varmaan ole yllätys, että kun naiset kokoontuvat, sen jonkun on oltava jotain suklaista. Siispä mutakakkua kahdesta suklaasta.

Ohje on suoraan Fazerin Bak&Dessert suklaalevyn takaa parin muutoksin.



Kahden suklaan Mud Cake:

100 g valkosuklaata
1 tl vaniljasokeria
100g tummaa suklaata
2 rkl pikakahvijauhetta
1 tl leivinjauhetta
4 munaa
2 dl sokeria
2.5 dl jauhoja
200 g voita

Ota kaksi kulhoa joihin mittaat kuivat ainekset seuraavasti: toiseen 1 tl vaniljasokeria, 0.5 tl leivinjauhetta ja 1.25 dl jauhoja. Toiseen 2 rkl pikakahvijauhetta, 0.5 tl leivinjauhetta ja 1.25 dl jauhoja. 

Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Jaa vaahto tasan kahteen astiaan.

Sulata eri astioissa 100 g valkosuklaata ja 100g voita, sekä 100 g tummaa suklaata ja 100 g voita. Jos valkosuklaata sulattaessa käy niin että rasva alkaa erottua, vatkaa seosta voimakkaasti.

Lisää suklaa-voi seokset omiin munavaahtoihinsa. Sekoita. Kääntele sitten joukkoon jauhoseokset siten, että kahvillinen versio sekoittuu tummaan ja vaniljasokeriversio valkosuklaaseen.

Kumoa taikinat päällekäin rasvattuun ja jauhotettuun (n. 25 cm) vuokaan, halutessasi voit marmoroida kakun vetelemällä taikinaa tikulla ristiin rastiin pohjaa myöten.

Paista 200 asteessa uunin keskiosassa n. 15 minuuttia. Itse paistoin tuon 15 minuuttia ja omani jäi hieman liian löysäksi keskeltä, mutta vuokani oli kyllä pienempi. Johtui siis varmaan siitä.

1 kommentti:

  1. Oih! Voidaaks mekin alkaa olee "nähdään livenä" kavereita! Slurps!

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...