16.12.2011

Salmiakki-suklaafudge, mango-marmeladit sekä daim



Nyt olisi joulukarkkeja tehty. Vielä tahtoisi yrittää konvehteja, jos vain on aikaa. Toivoo sopii että tällä kertaa onnistuisi temperoinnissa.

Tein Salmiakki-suklaalla fudgea samalla reseptillä kuin viime vuonna. Päälle ripottelin vielä turkinpippuria. Super makeaa mutta hyvää, jos tykkää fudgen koostumuksesta. Kirjoitan reseptin tähän uudestaan, koska tein siihen joitakin tarkennuksia mm. lämpötilan suhteen. Kaikkein varmimmin fudgen saa onnistumaan lämpömittarin avulla. Tämänvuotinen satsi onnistui täydellisesti. Koostumus on juuri sellainen kuin pitääkin.

Lisäksi tein marmeladeja, myös ne samalla reseptillä kuin viime vuonna. Reseptin löydät täältä. Erona on vain se, että mehuna käytin appelsiinimehua ja soseena Bonnen mangososetta jota löytyy marketeista hillohyllyltä. Kätevä suljettava pakkaus, makuja löytyi ainakin tuo mango, mustikka, banaani ja mansikka.

Yksi hyvä itsetehty lahjavinkki on kotitekoinen Daim, jonka ohjeen löydät täältä.



Salmiakki-suklaafudge:

1 tlk kondensoitua maitoa
500 g sokeria
120 ml vettä
50 g voita
150 g Salmiakki-suklaata
turkinpippuricrushia

Kondensoitu maito, sokeri, vesi ja voi lisätään korkeaan kattilaan. Kattilaksi kannattaa varata ennemmin liian suuri, kuin pieni kattila, sillä seos kuohahtaa nopeasti korkeaksi, kun se alkaa kiehumaan.

Seosta kuumennetaan ensin kiehuvaksi ja lämpö lasketaan ykköselle. Kiehuminen jatkuu maltillisesti. Sekoitetaan välillä, ettei seos pala pohjaan, mutta  vain vähän ja vispata ei saa. N. 45 min kieppeillä seoksen kuuluisi olla kunnolla kokoon keittynyttä, paksua ja tahmaista ja ennenkaikkea väriltään fudgen väristä, eli sellaista maitokahvin väristä. Seoksen lämpötilan tulee olla 116 astetta. Seos kuuluu keitellä kasaan maltilla, sillä tokihan sen tuohon 116 asteeseen saa nopeastikin jos levyä pitää korkeammalla lämmöllä, mutta silloin se ei ehdi keittyä kasaan.

Kun seos on valmis, siihen lisätään suklaa paloina ja vatkataan seosta tehosekoittimella hetki. Seos alkaa välittömästi jähmettyä.

Valmis fudgemassa kaadetaan rasvattuun tai leivinpaperilla vuorattuun astiaan jähmettymään. Itse laitoin pellille leivinpaperin ja kaadoin massan säädettävään neliö-reunavuokaan. Reunat ja paperin voitelin vuokasprayllä. Päälle ripottelin turkinpippuria joka toi kivan säväyksen, yhtä hyvin voisi käyttää Marianne- tai Tutti Frutti -crushia.

Fudgen jähmetyttyä sen voi leikata annospaloiksi. Jos siitä tekee ohuen levyn, levystä voi ottaa minimuotilla kuvioita.

Säilytys kylmässä.


8 kommenttia:

  1. Käyn joka päivä monilla leivontablogeilla!!

    Sinullakin on aivan ihanat sivut, mutta miksi näille on niin hankala päästä?
    Sivujen aukeaminen kestää ja kestää, aina ei jaksa edes odottaa avautumista vaan menen muualle.
    Mistä mahtaa johtua??

    VastaaPoista
  2. Harmi että sinulla on ongelmia! :( Yleensä nuo johtuvat selaimesta tai netin nopeudesta. Toki yllättävä yhtäaikainen kävijäryntäyskin voi aiheuttaa hitautta. Itselläni ei ongelmia ole esiintynyt, mutta yritän ottaa selvää mistä moinen johtuu. Toivottavasti kärsivällisyytesi riittää jatkossakin vierailuun! :)

    VastaaPoista
  3. Hei

    Olen yrittänyt ottaa yhteyttä sähköpostin välityksellä, mutta en saa mitään vastausta kyselyyni..

    VastaaPoista
  4. Yritäpä lähettää uudelleen. En valitettavasti ole saanut postiasi, toivottavasti muidenkin postit eivät ole hukassa :(

    VastaaPoista
  5. Lähetin viestit uudelleen, toivottavasti ne nyt tulevat perille.

    VastaaPoista
  6. Ihania makeisia ja herkkuja sinulla täällä :) Olet taitava! Ihan palautteena - tuo blogisivusi laidassa oleva pöllö on ihan söpö mutta lähinnä ärsyttävä, sillä se köllöttelee tekstipalkin päällä. Sinuna ottaisin sen pois tai siirtäisin tekstipalkkia siten, että pöllö jää sivuun. Hankaluuksia lukea pienenellä näytöllä tekstejä<!

    VastaaPoista
  7. Linkin kautta ei auennut marmelaadiohje. Voisitko ystävällisesti kirjoittaa sen sivullesi. Ovat ihanan kauniita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! marmeladien ohje löytyypi täältä: http://kakkutaikuri83.blogspot.fi/2010/12/mansikka-marmeladit.html

      Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...