23.3.2013

Porkkana-muffinssit ja tuorejuusto-kuorrute



Tässäpä helppo herkku pääsiäiseksi. Porkkanamuffinssit ovat meheviä ja säilyvät sellaisena pitkään, joten voit tehdä ne jo etukäteen. Säilytys luonnollisesti kylmässä.



Porkkanamuffinssit (24 kpl):

200 g voita
3 dl sokeria
4 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl ruokasoodaa
1 tl vanilliinisokeria
1 1/2 rkl kanelia
5-6 dl raastettua porkkanaa

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon kuivat aineet ja viimeiseksi porkkanaraaste. 1 keskikokoinen porkkana on n. 1 dl raastetta.

Annostele muffinssivuokiin, noin 3/4 vuoasta täyteen. Tällä reseptillä tulee juuri 24 kpl normikokoisia muffareita.

Paista 200 asteessa n. 12 minuuttia.



Tuorejuustokuorrute:

450 g tomusokeria
75 g voita
200 g maustamatonta tuorejuustoa

"Vaahdota" sokeri ja pehmeä voi. Seoksesta tulee murumainen. Lisää tuorejuusto ja sekoita hyvin tasaiseksi. Voit halutessasi myös värjätä kuorrutteen. Eri tuorejuustolla tulee hieman eri makuinen. Käytin itse Philadelphiaa, mutta mikä tahansa käy, esim. Mascarpone. Tämä määrä kuorrutetta riittää 24 muffinssiin. Pursota täyte jäähtyneiden muffinssien päälle. Voit myös vain levittää sen esim. lusikalla.





6 kommenttia:

  1. Laskin huvikseni tämän herkun kalorit 427kcal/100g.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä näitä ole kukaan kevyiksi väittänytkään vaikka onkin porkkanaa :D

      Poista
  2. Tää on ihana ohje!! �� Taitaa olla menussa taas sunnuntaina lapsukaisen synttäreillä. Mites jos tekis minivuokiin, kuinka käy paistoajan? Ootko testannut?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämpö sama, aika lyhyempi eli maks. 10 minuuttia varmaan.

      Poista
  3. Jos tätä tekisi kakkuna esim. 21cm vuoassa, kauankohan menis paistamiseen? :)

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...