29.3.2013

Sitruunan raikas pääsiäistorttu



Matti Myöhäisille ohjetta raikkaaseen sitruunatorttuun. Idea lähti, kun teki mieli leipoa jotain sitruunaista ja muistelin nähneeni sellaisen puolikuun muotoisen, olikohan nyt Dan Caken leivonnaisen, joka maistui sitruunalle. Ehkä, kai :D Näin varma olen. Tämä oli siis vain kokeilu, mutta osoittautuikin ihan julkaisun arvoiseksi. Tämä toimisi yhtä hyvin myös appelsiiniversiona, jos et niin välitä sitruunasta.

Tämä kakku on todella mehevä. 



Pohja:

200g pehmeää voita
2dl tomusokeria
3 munaa
0.5dl omenamarmeladia
3dl vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
1prk kermaviiliä
10g sitruunapastaa
(tai sitruunamehua ja/tai kuorta,
myös aromi käy)

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten, jos näyttää siltä että seos alkaa juoksettua (rakeentuu), niin lisää jo tässä vaiheessa hieman jauhoja. Tosin riittävän tehokkaalla ja pitkällä vatkauksella munat kyllä sekoittuvat lopulta.

Lisää omenamarmeladi, sekä kuivat aineet. Lopuksi sitruuna, sekä kermaviili. Itse käytin sitruunapastaa, jota ei ole saatavilla ruokakaupasta. Se on tiivistettyä sitruuna-aromia. Sitruunamehu ja kuori käy yhtä hyvin, tai ihan ruokakaupasta saatava luontainen sitruuna-aromi. Sitä saattaa tarvita ehkä hieman enemmän. Maista, että sitruunan määrä on mielestäsi sopiva!

Kaada massa jauhotettuun n. 22-24 cm irtopohjavuokaan ja paista 175 asteessa n. 35-45 min. Jos näyttää että pinta alkaa ruskistua liikaa, peitä foliolla. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.



Kuorrute:

1 sitruuna
2-3 dl tomusokeria
koristeluun esim. pääsiäiskarkkeja ja sitruunan kuoriraastetta

Kiehauta sitruunan mehu sekä kuoriraaste. Laita tomusokeri toiseen kattilaan ja lisää mehua lämmittäen seosta, kunnes seos on mielestäsi sopivan juoksevaa kakun päälle levitettäväksi. Tomusokerin määrä on noin, sillä se riippuu ihan siitä kuinka paksun kuorrutteen ja kuinka paksun kerroksen sitä kakkuusi haluat. Paksumpi kerros on vaikeampi leikata.

Kuorruta, koristele ja nauti!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...