6.5.2014

Brookies


Tämän hetken kuumin leivontatrendi lienee Brookie, mehevän suklaisen brownien ja rapsakan pikkuleivän yhdistelmä. Tulee siis sanoista brownie+cookie = brookie.

Omalla kokeilulistallani tämä on roikkunut jo tovin. En ymmärrä miksen ole tehnyt tätä jo paaaaljon aiemmin! Jäin paitsi ihan tajunnan räjäyttävän ihanasta yhdistelmästä. Tässäpä nyt teille ohje, vaikkapa äitienpäivän kaffepöytään.



Appelsiini-brookies:

200g tumma suklaa
150g voi
100g sokeri
3 kananmunaa
120g vehnäjauho
0.5 tl suola
appelsiiniaromia/-pastaa oman maun mukaan TAI appelsiinin mehu+kuori

Sulata suklaa ja voi kattilassa. Anna jäähtyä ja lisää sokeri ja kananmunat, sekoita. Viimeisenä kääntele sekaan jauhot joihin on sekoitettu suola. Kaada n. 25 x 25 vuokaan ja laita kylmään tunniksi, jotta seos jähmettyy. Tee sillä välin keksi-osuus:



150g sokeri
150g voi
1 kananmuna
1tl leivinjauhetta
200g vehnäjauho
150g suklaata (tumma-, maito- ja/tai valkosuklaa)

Vaahdota voi ja sokeri hyvin, eli kunnes seos on ilmavaa ja valkoista. Lisää kananmuna hyvin sekoittaen, viimeisenä jauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe. Rouhi suklaa ja kääntele pikkuleipämassaan.

Ota brownieosuus pois kylmästä ja tiputtele pikkuleipämassaa päälle nokareina. Massa leviää uunissa, joten sen ei tarvitse olla ihan tasainen kerros, kuitenkin siten että peittää brownieosuuden.

Paista 175 asteessa n. 25-30 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...