13.5.2014

Panda-Bebet


Panda Leipoo- sivustolla on meneillään makoisa kilpailu, johon voi ottaa osaa jokainen kotileipuri. Siellä on ladattavissa myös reseptivihkonen, joka sisältää suklaisia reseptejä kevään juhliin.

Pandan innoittamana syntyivät myös nämä "Panda-Bebet", joiden suklaisen kuoren alle kätkeytyy valkosuklaakreemi sekä itse keitetty kirpsakka lemon curd.



Panda-Bebet (~15 kpl):

Murotaikina-pohjat:

150g pehmeää voita
115g sokeria
40g kananmunaa
5g leivinjauhetta
225g vehnäjauhoja

Sekoita kaikki ainekset keskenään tasaikseksi taikinaksi. Laita kylmään jähmettymään. Kaulaa n. 3mm paksu levy ja ota pyöreällä muotilla paloja, Muotti saa olla isompi kuin Bebe-vuokasi tai -pellin kolo, jotta saat massan ulottumaan myös reunoille. Pistele pohjat hyvin haarukalla, jotta ne eivät nouse umpeen uunissa. Paista 200 asteessa n. 8 minuuttia, kunnes kauniin kullan ruskeita.



Lemon Curd:

3 keltuaista
0.5 dl sokeria
1 ison sitruunan mehu ja kuori
40g voita

Laita keltuaiset, sitruunan mehu ja -kuori sekä sokeri kattilaan ja kiehauta kunnes seos sakenee. Ota pois levyltä ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi, lisää pehmeä voi ja vaahdota hyvin.

Pursota curdiä jokaiseen jäähtyneeseen Bebe-pohjaan.



Valkosuklaakreemi:

125g pehmeää voita
200g tomusokeria
1tl vaniljasokeria
2rkl maitoa
150g Panda Valloittava Valkoinen suklaa

Vaahdota voi ja sokerit hyvin. Saa olla ihan valkoinen vaahto. Notkista maidolla. Sulata suklaa ja lisää kreemiin, sekoita hyvin tasaiseksi.

Täytä Bebet siten että kreemi muodostaa oman kerroksensa curdin päälle. Kreemiä saa olla ihan keoksi asti. Paletti on kätevä pinnan tasoittamisessa. Laita Bebet pakastimeen, jotta kreemi jähmettyy. Näin päälystäminen on helpompaa.



Kuorrute:

130g Panda Hurmaava Tumma suklaa
loraus ruokaöljyä

Sulata suklaa ja notkista öljyllä. Öljyn ansiosta suklaa leviää helpommin ja tasaisemmin. Lisäksi saat ohuen leikkautuvan kuoren.

Dippaa Bebet suklaaseen siten että kreemiosuus peittyy. Valuta ylimääräistä suklaata vain yhdestä kohtaa (reunalta) Bebeä. Kun suklaa ei enää pahemmin valu, käännä Bebe oikeinpäin ja pyyhkäise valutuskohta sormella puhtaaksi. Näin suklaa ei enää valuta eikä tahraa muropohjan reunaa.

Koristele haluamallasi tavalla.



"Ota kuva omasta luomuksestasi ja lataa se reseptin kera kilpailusivuille. Voit myös äänestää omaa suosikkiasi muiden resepteistä.

Eniten ääniä keränneiden reseptien tekijät palkitaan leivontaan liittyvin palkinnoin."

Ja eikun leipomaan!



www.blogirinki.fi

Yhteistyössä Panda Suklaa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...