6.7.2015

Raparperimuffinssit juustokakkusydämellä


Toisinaan allekirjoittanutta vaivaa päättämättömyys. Tekee kamalasti mieli leipoa jotain, mutta mitä se sitten olisi, kas siinä mulla pulma. Mieleen tulee vaihtoehtoja ihan liikaa, eikä kaikkia voi toteuttaa millään. Paine reseptin kirjoittamisesta tänne teillekin kasvaa, sisältöä pitäisi saada ulos. Muutakin kuin kakkukuvia.

Tällä kertaa raaka-aineeksi valikoitui raparperi, tuo kesäherkku josta en ole vielä tänä vuonna leiponut mitään. Puntaroituani juustokakun ja muffinssien/piirakan välillä päähän iski hullu ajatus; yhdistä ne kaikki!

Joten kas tässä: raparperimuffinssit juustokakkusydämellä (ja murupäällisellä). Resepti joka taipuu puolitoista-/kaksinkertaisena myös piirakaksi pellille.



Raparperimuffinssit (12 kpl isoja):

raparperihilloke:

500g raparperiä
0.5dl vettä
1dl hillosokeria

murupäällinen:

2dl jauhoja
0.75 dl ruokokidesokeria
50g voisulaa
1tl sitruunamehua

juustokakkutäyte:
200g maustamatonta Philadelphiaa
1 keltuainen
2rkl sokeria
1tl vaniljaa
1tl sitruunamehua

muffinssimassa:

5dl jauhoja
2tl leivinjauhetta
0.5tl soodaa
1tl vaniljasokeria
0.5tl suolaa
0.5tl kanelia
100g voita sulatettuna
0.5dl öljyä
1.75dl piimää
2 munaa
(+1 valkuainen)
1.75dl ruokokidesokeria

-Tee ensin hilloke: keitä raparperit veden ja sokerin kanssa kasaan kunnes raparperit ovat hajonneet ja seos sakeutunut. Tähän menee vartin verran. Jäähdytä.

-Seuraavaksi valmista muru ja juustokakkutäyte sekoittamalla keskenään niiden ainekset omissa kulhoissaan. Älä heitä juustokakkutäytteen valkuaista pois, vaan käytä se muffinssimassaan!

-Muffinssimassaa varten vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää munasokerivaahtoon piimä, voisula, öljy ja kuivat aineet. Sekoita hyvin.

-Kaada massa pursotuspussiin ja pursota isojen muffinssivuokien pohjalle kerros siten että pohja peittyy.

-Laita myös juustokakkumassa pussiin ja pursota jokaisen muffinssin keskelle isohko täplä täytettä.

-Peitä sen jälkeen muffinssimassalla jokainen juustokakkutäplä siten että vuoka on 2/3 osaa täynnä.

-Lusikoi jokaiseen muffinssiin ruokalusikallinen raparperiä, peitä murukerroksella.

-Paista 200 asteessa uunin alatasolla n. 18 minuuttia.


Vinkki!
-Käytä muffinssipeltiä niin muffinssit pitävät muotonsa eivätkä leviä sivullepäin.
-Raparperin tilalle voi laittaa jotain muutakin, tai yhdistää raparperin mansikan/vadelman kanssa. Testaa ja löydä oma makuyhdistelmäsi!


5 kommenttia:

  1. Näitä aion kyllä kokeilla, kun raparperia vielä riittää. Voihan piimän korvata maidolla (tai vaikka kermaviilillä), kun sitä ei tule muutoin käytettyä?

    VastaaPoista
  2. Kiitos reseptistä. :) Löysin blogisi suklaamuffinseja etsiessä ja meinasinkin tehdä nuo arnoldsin muffinseja mukailevat muffinssit, mutta ei mulla ollutkaan yhtään suklaata jemmassa. Tämä raparperiohje sattui sitten silmään ja päätin kokeilla. Meinasin eka tehdä ohjeen mukaisia muffinsseja, mutta tulin siihen tulokseen, että 12 kpl muffinssipellille voi olla vähän liian iso resepti ja hankala täyttää ilman pursotinta. Päädyinkin tekemään tästä piirakan, kuten vinkkasit. Tein ohjeen yksinkertaisena 24x32 cm vuokaan, oli juuri passelin kokoinen. Juustokakkuosa jäi piirakkaversiossa tosi ohueksi eikä maistu hirveän voimkkaasti, mutta paikoitellen sen huomaa kuitenkin. Olisikin pitänyt laittaa sitä kasoiksi taikinan päälle, jolloin piirakassa olisi ollut selkeämpi juustokakkuosia. Muuten kyllä oli hyvää ja kaneli taikinassa oli mukava lisä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä idea tuo kasoiksi laittaminen, sitenhän se tuossa muffinssissakin on, omana kasanaan :) Tai vaihtoehtoisesti sitten puolitoista, ehkä jopa kaksinkertainen juustotäyte.

      Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...