30.6.2015

Rocky Road -jäätelökakku


Tästä kolmen aineen jäätelö -ohjeesta tuli hetkessä niin suosittu, vaikkakin makeutensa puolesta mielipiteet jakava, että jatkoa seuraa. Tällä kertaa Rocky Roadin makuisena ja jäätelökakun muodossa. Oiva kesäherkku ihan noin niinkun muuten vaan, tai vaikkapa keskellä talveakin lasten synttäreille.

Tämä ohje on tehty ilman glukoosia, (koska unohdin sen kotiin, hups) perusmassassa on vain kerma ja kondensoitu maito. Kakkua pitää sulattaa joka tapauksessa hetki, että se irtoaa vuoasta, joten se on sopivan pehmeää lusikoitavaksi/leikattavaksi ilman glukoosilisäystäkin. Kaupassa ei ollut suklaan makuista kondensoitua maitoa, jolla tämä piti alunperin tehdä, joten käytin kaakaojauhetta. Kaakaojauheen+kondensoidun voi siis yhtä hyvin vaihtaa suoraan suklaan makuiseen, jos sitä jostain löytyy, mutta näin kaakaojauheella tehtynä tämä ei ollut ollenkaan äklömakeaa.



Rocky Road -jäätelö:

8 dl vispikermaa
1 prk kondensoitua maitoa (sokeroitu maitotiiviste)
3 rkl tummaa leivonta-kaakaojauhetta
75g (n. 2dl) minivaahtokarkkeja
1 pötkö Minttu-dominoita
1dl suolapähkinöitä (voi laittaa enemmänkin)
1 tuubi kovettuvaa O'hoj suklaakastiketta
x määrä ranskanpastilleja halutessasi
jos tuntuu siltä niin ripaus tomusokeria

-Vaahdota yhdessä kerma ja kondensoitu maito selkeäksi vaahdoksi, ei kuitenkaan pursotettavaksi vaahdoksi asti.
-Sekoita mukaan kaakaojauhe.
-Murskaa dominot käsin ja kääntele ne vaahtoon yhdessä vaahtokarkkien kanssa. Jos käytät ranskanpastilleja, lisää nekin nyt.
-Maista onko sopivan makeaa. Tarvittaessa voit lisätä tomusokeria, vaikkakin epäilen ettei tarvitse.
-Kaada isohkon kahvikakkuvuuan pohjalle (omani on Iloleipurin iso sydänvuoka) osa massasta, ripottele raidaksi suolapähkinät. Tämä siksi ettei niissä oleva suola sekoitu jätskimassaan vaan pysyy pähkinöissä. Halutessasi voit laittaa jätskimassan sekaan suklaakastikkeella raitoja kerroksittain.
-Kun vuoka on täynnä massaa, anna sen pakastua vähintää 6 tuntia, mielellään ihan seuraavaan päivään.
-Kumoa jäätynyt kakku tarjoiluastialle, anna sulaa sen verran että vuoka irtoaa ja koristele suklaakastikkeella. 
-Tarjoile heti.


Vinkki!
-Irtoamisen nopeuttamiseksi voit joko kastella vuoan pohjaa kuumassa vedessä tai kuumentaa pintaa esimerkiksi kaasupolttimella.
-Kuten Rocky Roadiin yleensä, tähänkin kakkuun voit vaihdella makuja oman mielesi mukaan. Pähkinöiden kanssa sopii kinuskikastike.



2 kommenttia:

  1. Pitääkö siis maito ja kerma kaataa yhtäaikaa kulhoon ja vaahdottaa?

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...