27.4.2016

Omar-munkit


Fazerilta ilmestyi kevään aikana Omar-munkki, joka innosti minua luomaan oman version siitä juuri sopivasti vapuksi. En valitettavasti ehtinyt maistamaan Fazerin versiota jotta tietäisin kuinka lähelle osuttiin, mutta omistani tykkäsin kovasti. Useampikin ihminen on Omar-munkkien perään huudellut, joten niiden menekki on todennäköisesti yllättänyt jopa valmistajan. Mutta, nyt voit onneksi valmistaa munkkisi alusta loppuun asti itse. Saadaanko tästä yhtä hyvä hitti kuin viime vuoden Arnoldsin kaltaiset kinuskidonitsit olivat? Kokeile ja kommentoi!


Munkkitaikina (n. 44 kpl):

500 ml vettä
500 ml vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
100g hiivaa
250g sokeria
150g voita
3kpl kananmunaa
20g suolaa
n. 1900g vehnäjauhoja

-Tee munkkitaikina ja vaivaa se hyvin. Anna levätä kulhossa n. 10 minuuttia.
-Paloittele taikina 80g paloihin ja muotoile ne pyöreäksi.
-Ota pelti ja aseta sille leivinpaperi. Öljyä leivinpaperi kevyesti ja aseta munkit sen päälle kohoamaan. Öljy estää munkkeja tarttumasta paperiin kiinni. Peitä liinalla ja anna kohota hyvin.
-Lämmitä öljy 180 asteeseen ja paista munkit molemmin puolin kullanruskeiksi. Tarkista ensimmäisestä kypsyys keskeltä, ettei munkit jää raa'aksi. Näin ei pitäisi käydä jos niitä on nostatettu ennen paistoa tarpeeksi! Nostattamaton munkki ei myöskään kellu vaan uppoaa ja palaa.
-Nosta valmiit munkit jäähtymään talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy paperiin.

 Vinkki!
-Tehosta kohoamista laittamalla pelti uuniin jota on lämmitetty hieman. Hieman tarkoittaa alle 50 astetta. Suihkuta pintaan hieman kosteutta (vettä) suihkepullolla, jotta pinta ei kuivu.



Täyte:

440g (2pss) Omareita
200g kermaa

-Kuumenna kerma ja Omarit kattilassa, sekoittele hiljalleen kunnes Omarit ovat sulaneet ja seos on tasaista. Varo ettei pala pohjaan!
-Anna jäähtyä hetki ja pursota munkkityllan avulla munkin sivusta täytettä sisään.



Kuorrute:

440g  (2pss) Omareita
100g kermaa

-Tee samoin kuin täytteen kanssa.
-Anna jäähtyä hetki ja kuorruta munkit. Käytä käsineitä ja varo polttamasta itseäsi, kuorrute on kuumaa.
-Vie kuorrutetut munkit hetkeksi kylmään jotta päällinen jähmettyy.
-Koristele halutessasi suklaaraidoilla.



5 kommenttia:

  1. Kuulostaa ja näyttää älyttömän hyviltä! Aika varmaa hittiainesta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taru. Hyvin on ainakin meidän perheelle maistunut :D

      Poista
  2. kuulostaa jälleen kerran tajuttoman hyvältä!! :P

    VastaaPoista
  3. Olen näitä Omar munkkeja ärrällä myynnissä nähnyt. Tai nähnyt ainakin mainoksen niistä, koska ovat joka kerta olleet loppuunmyytyjä, kun olen siellä asioinut. :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos ihanasta reseptistä! Olivat parempia kuin Fazerin :D ekaa kertaa tein itse munkkeja ja tuli todella hyviä! Saivat kovasti kehuja muiltakin syöjiltä. Näistä tuli ihanan pehmeitä.

    Erona sinun munkkeihisi, että mun munkkien ulkonäkö ei aivan vastannut näitä :D Yritin kohottaa sillä periaatteella, että kun sormella painaa -taikina kimpoaa takaisin. Sellaista ei missään vaiheessa käynyt, joten kohosivat ilmeisesti liikaa ja munkkien alaosa oli rytyssä. Päältä kuitenkin pyöreä ja sileä. Lisäksi kävi ilmi, että täytettä ei juurikaan ollut jostain syystä sisällä.

    Joka tapauksessa jäi hyvä mieli hyvästä mausta! :)

    -Maria W.

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...