25.5.2016

Vadelma-laku -kakku kevään juhliin


Tämän kevään juhlapöydät kruunaa trendikäs vadelman ja lakun liitto tässä ihanassa pinkki-mustassa kakussa. Kakusta löytyy sisältä appelsiinilla maustettu pohja, vadelmapyrettä ja lakumoussea. Päällinen on kuorrutettu vadelman makuisella marenkikreemillä ja lakuganachella.

Panda lanseerasi kevään aikana uuden pehmeän lakritsi-fudgen, joka sopii leivonnan lisäksi toki syötäväksi sellaisenaan. Jos pidät Pandan lakusta, tykkäät kyllä tästäkin. Kermaan sekoitettuna fudge maistui aivan lakujäätelöltä, joten sitä aion tehdä seuraavaksi! 

Blogirinkiläiset ovat luoneet fudgesta monta ihanaa reseptiä, näet ne kaikki tästä.



Appelsiinipohja (2 x 20cm vuoka):

300g voita
300g sokeria
300g vehnäjauhoja
5 munaa
2tl leivinjauhetta
1 pss Dr Öetker appelsiinikuoriraastetta

-Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri hyvin kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi.
-Lisää munat yksitellen ja vatkaa joka välissä niin kauan että kananmuna on yhdistynyt massaan, ennen uuden munan lisäämistä.
-Lisää viimeisenä jauhot, leivinjauhe ja kuoriraaste, kääntele hyvin sekaisin.
-Jaa massa tasan kahteen 20cm vuokaan, joissa on leivinpaperi pohjalla ja rasvatut reunat.
-Paista 175 asteessa n. 25 minuuttia tai kunnes kypsä.
-Jäähdytä kylmäksi ja halkaise kumpikin pohja keskeltä kahteen osaan.

Vinkit!
-Voit kostuttaa pohjaa kevyesti vaikkapa sitruunalimulla. Tämä ei kuitenkaan ole välttämätöntä.
-Mikäli kahvikakkumainen pohja ei iske sinuun, voit tehdä normaalin sokerikakkupohjan ja maustaa sen kuoriraasteella.


Vadelmapyre:

200g vadelmia
0.5dl sokeria

-Kiehauta vadelmia ja sokeria kunnes vadelmien rakenne hajoaa.
-Voit halutessasi paseerata seoksen, jotta vadelman "kivet" eivät rousku hampaissa.
-Jäähdytä.


Lakumousse:

6dl vispikermaa
10 kpl Panda laku-fudgepatukkaa
0.5dl neutraalia hyydykejauhetta

-Kuumenna kerma ja lisää sinne pilkotut patukat.
-Sekoittele miedolla lämmöllä kunnes kaikki fudge on sulanut.
-Kaada seos laakeaan astiaan jotta se jäähtyy nopeammin.
-Vie astia kylmään ja anna olla siellä kunnes seos on jääkaappikylmää.
-Vaahdota seos ja lisää vaahdotuksen loppupuolella hyydykejauhe.

Vinkit!
-Neutraalia hyydykejauhetta saa leivontarvikekaupoista, voit myös korvata tämän vaniljakreemijauheella.


Vadelma-marenkikreemi:

100g valkuaisia
200g sokeria
300g kookosrasvaa
150g vadelmapyrettä/tuoreita vadelmia

-Laita sokeri ja valkuaiset lämmön kestävään astiaan ja kuumenna niitä vesihauteessa 60 asteeseen, kunnes sokerikiteet ovat sulaneet. Tätä vaihetta ei voi skipata!
-Kaada kuuma seos yleiskoneen kulhoon ja vaahdota marengiksi. Anna koneen pyöriä vaahdottamisen jälkeen hiljalleen, kunnes seos on jäähtynyt.
-Pehmennä kookosrasvaa kevyesti mikrossa, älä sulata.
-Lisää kookosrasva pieninä paloina marengin sekaan ja vaahdota hyvin kreemiksi.
-Lisää viimeisenä vadelmapyre.

Vinkit!
-Mikäli seos näyttää juoksettuneelta/löysältä, vie se kylmään ja vaahdota hetken päästä uudelleen.
-Jos taas kreemi jähmettyy liian kovaksi, voit lämmittää sitä varovaisesti vesihauteessa, jolloin se notkistuu uudelleen levitettäväksi.


Lakuganache:

1.5 dl vispikermaa
6 kpl Panda lakufudgepatukkaa

-Kuumenna kerma ja lisää sinne pilkotut patukat, keitä miedosti kunnes patukat ovat sulaneet sekaan.
-Jäähdytä ennen kuorruttamista.


Kokoaminen:

-Levitä kakkupohjalle ensin vadelmapyrettä ja siihen päälle lakumoussea, kasaa kuten täytekakku normaalisti.
-Kakkuun tulee kolme täyteväliä.
-Anna jähmettyä kylmässä ennen kreemitystä.
-Levitä kreemiä koko kakun päälle ja reunoille, siloita paletilla. Kookosrasvan takia kreemi jämähtää kovaksi, joten voit siloitella jämähtämisen jälkeen kuumentamalla palettia.
-Vie kakku kylmään jotta kreemipinta jähmettyy.
-Kuorruta kakku lakuganachella, valumat saadaan aikaiseksi ohjaamalla ganachea sieltä täältä reunojen yli vaikkapa paletilla.
-Koristele tuoreilla marjoilla.




 Yhteistyössä:





3 kommenttia:

  1. Wau, mikä herkku! Rakastan Pandan lakun makua, mutta tuollaista fudgea en ole nähnyt missään. :)

    VastaaPoista
  2. Hei, osaatko kertoa monen hlön kakku tämä suunnilleen on? :) Näyttää todella hyvältä...

    VastaaPoista
  3. Hei, tein tämän kakun ja hyvää oli. En vaan saanut lakumoussea vaahdotettua kovin kiinteäksi, joten en voinut käyttää kaikkea kakun väliin. Olisi muuten pursunut yli reunojen. Mitäköhän olen tehnyt väärin?

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...