31.5.2016

Koskenlaskija-juustokakku


Idea paistetusta juustokakusta, jossa on sulatejuustoa, lähti jo parin vuoden takaa kun kauppoihin tuli halpoja "Putin"-juustoja. Kokeilin tätä silloin ensimmäisen kerran, mutta rakenne tavallisesta sulatejuustosta tehtynä oli liian kumimainen. Nyt kun markkinoille saatiin Koskenlaskijan ruoka-versio, eli juoksevampi Koskenlaskija-valmiste, palasin ideani pariin ja nyt voin rehellisesti todeta ettei tämän lähemmäksi juustokakkutaivasta voi päästä!

Kakun rakenne on samettinen, pehmeä, kermainen, juustoinen... Kaikkea yhtä aikaa. Päällä on raikastamassa mansikka-lime -tahnaa, joka antaa ihania raikkaita sattumia kermaisuuden sekaan. Ruokaan meillä on Koskenlaskijaa tungettu jo iät ja ajat, mutta nyt se taitaa vallata myös leivonnan!



Pohjaan (20cm vuoka):

200g kaurakeksejä (ei täytettyjä)
60g voisulaa

-Murskaa keksit ja lisää voisula, sekoita että murut kastuvat.
-Leikkaa vuoan pohjalle pala leivinpaperia että saat valmiin kakun irti vuoasta.
-Voitele reunat vuokasprayllä.
-Vuoraa vuoka paistoa varten ulkopuolelta kaksinkertaisella foliolla.
-Taputtele keksimuru vuoan pohjalle, ei tarvitse painella kovin tiiviiksi että kakkua on kivempi leikata.



Täyte:

2 prk (500g) Koskenlaskija Ruoka (maustamaton)
250g maitorahkaa
4 kpl kananmunaa
100g vispikermaa
200g sokeria
30g maissitärkkelystä
30g sitruunamehua

-Sekoita ainekset keskenään ja kaada seos vuokaan keksipohjan päälle.



Mansikka-lime -tahna:

65g mansikkapyrettä
50g limen mehua
1rkl sokeria
vähän vajaa 1rkl maissitärkkelystä

-Sekoita tärkkelys limemehuun.
-Kuumenna kattilassa lime, tärkkelys, mansikkapyre sekä sokeri kunnes seos sakenee.
-Tiputtele juustokakkumassan päälle ja marmoroi nostelemalla tikulla tai haarukalla että massat menevät sekaisin.


-Paista kakkua 1 tunti uunin alatasolla 150 asteessa vesihauteessa: laita kakku vuoka paistumaan esimerkiksi syvälle uunipellille, jonka pohjalla on vettä siten että kakkuvuoan reunat peittyvät noin sentin verran veteen (tämän takia foliolla vuoraaminen). Tämä estää juustokakun halkeilun uunissa ja se paistuu tasaisemmin.
-Ota kakku uunista tunnin jälkeen, sen kuuluu vielä hyllyä keskeltä mutta reunat ovat kiinteät.
-Irroita folio ja siirrä kakkuvuoka esimerkiksi lautaselle, vuoat yleensä falskaavat sen verran että rasvaa saattaa vielä valua ulos. Näin et sotke paikkoja turhaan.
-Kun kakku on jäähtynyt, vie kakku jääkaappiin.
-NAUTI VASTA KYLMÄNÄ! Juustokakut ovat silloin parhaimmillaan.



7 kommenttia:

  1. ihanananannaannaaaa <3

    VastaaPoista
  2. Voi miten herkullisen näköistä, osaisinkohan mä tehä ton?
    Osallistu kastehelmi arvontaan, jos en ole jo pyytänyt.
    Oikein hyvää tiistai päivää sulle,

    VastaaPoista
  3. Kokeiluun menee!!! Mieskin voisi tästä Koskenlaskija-fanina innostua. :) Kuulostaa aivan ihanalta.

    VastaaPoista
  4. Oumai miten herkulliselta kuulostaa! Pakko ottaa kesän herkutteluhetkiä varten talteen tämä ohje :)

    VastaaPoista
  5. Ootko käyttänyt valmista mansikkapyrettä vai tehnyt itse?

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...