Tällainen kakku syntyi kun teki mieli jotain mustikkaista. Ruokalan sivuilla törmäsin tähän Belgialaisten mustikka-juustoleivosten ohjeeseen, josta lähdin soveltamaan kakkua. Alla oma versioni ohjeesta.
Oli muuten hyvää. Mustikkaa olisi voinut olla enemmänkin, mutta kerrankin juustokakussa on pehmeän täyteläinen maku, eikä se ole liian makeakaan, kuten hyydytetyt kakut tuppaavat joskus olemaan. Lisäksi inkivääri ja sitruuna toivat kakkuun oman pienen säväyksensä. Voisin hyvin kuvitella tähän lisättävän myös ystävääni valkosuklaata ;) Kokeilkaa ihmeessä!
Lisättäköön tähän vielä, että lukijapalautteen vuoksi vaihdan blogini fontin piakkoin helppolukuisemmaksi, kunhan löydän kivan näköisen fontin ja vielä osaan asentaa sen :)
Mustikkajuustokakku:
Pohja:
150 g kaurakeksejä
50 g voisulaa
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
0.5 tl inkivääriä
Täyte:
400 g Mascarponea
1 prk Valion vaniljarahkaa
150 g prk Creme Fraichea
1-2 rkl sitruunamehua
1 vaniljatangon siemenet
1 dl tomusokeria
3 munaa
50 g mustikoita
Mustikkatäyte:
100 g mustikoita
3 rkl perunajauhoja
3 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
Pinnalle:
100 g mustikoita
2 rkl vettä
4 rkl sitruunamehua
3 rkl hyytelösokeria
Valmista kakku edellisenä päivänä ennen tarjoilua. Näin se ehtii viilentyä, ja sitä on helppo leikata. Lisäksi maku paranee, kakku on parhaimmillaan vasta ylihuomenna leipomisesta.
Murskaa keksit monitoimikoneessa aivan hienoksi jauhoksi. Sulata voi, ja sekoita se mausteiden kanssa keksimuruihin.
Vuoraa kakkuvuoka leivinpaperilla, näin kakun irrottaminen vuoasta helpottuu. Painele
keksiseos vuoan pohjalle.
Sekoita tuorejuusto, ranskankerma, rahka, sokeri, sitruunamehu ja vaniljatangosta raaputetut siemenet sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Munat on tärkeää sekoittaa sekaan hyvin, sillä kananmunasattumat juustokakussa ovat ikävän makuisia.
Soseuta mustikkatäytteen ainekset sauvasekoittimella.
Kaada puolet juustotäytteestä vuokaan pohjan päälle. Nostele lusikalla mustikkatäytettä juustotäytteen päälle. Se sekoittuu ja uppoaa vaniljatäytteeseen. Levitä mustikkasosetta vielä veitsen kärjellä tai grillitikulla pohjaa myöten, jotta saat marmorisen pinnan. Lusikoi loput juustotäytteestä vuokaan. Ripottele vielä pinnalle 50 g mustikoita.
Paista kakkua 170-asteisen uunin alatasolla noin 1 tunti. Voit peittää pinnan foliolla, jos se tummuu liikaa. Toisin kuin monissa ohjeissa sanotaan, älä anna kakun jäähtyä uunissa, sillä silloin se helposti kypsyy yli ja halkeilee pinnalta. Nosta kakku sen sijaan heti uunista ja peitä foliolla, näin se kuitenkin säilyttää vielä jälkilämpöä.
Nosta vuoka jääkaappiin kakun jäähdyttyä ja anna sen levätä jääkaapissa vähintään yön yli.
Kaada kylmän kakun päälle loput 100 g mustikoita. Kiehauta vesi ja sitruunamehu kattilassa. Lisää hyytelösokeri ja kiehauta uudelleen kunnes seos sakenee. Jäähdytä hiukan välillä sekoittaen ja lusikoi kiille mustikoiden päälle. Kakku on valmis tarjoiltavaksi!
Nams! Mikset sä asu lähempänä mua??!! =( -Rummu-
VastaaPoista