29.6.2013

Herkkupullat


Tässä olisi nyt ohjetta siskontytön rippijuhliin tekemistäni täytepullista. Tai täytteestä oikeastaan, pullataikinaksi kun käy melkeinpä mikä vain ohje. Pitää vain muistaa että mitä "raskaampi taikina", eli enemmän sokeria ja voita sisältävä, sitä kauemmin se kestää nousta.

Tästä täytemäärästä riittää n. 0.5 litran taikinaan täytettä.



Kanelitäyte:

200 g muscovadosokeria (fariini käy)
20 g kananmunaa (1 kpl keltuaista)
125 g pehmeää voita
25 g vaniljakreemijauhetta
5 g kanelia

Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään ja vaahdota ilmavaksi "kreemiksi".


Jos nyt jollekin on epäselvää kierrepullien teko, selitän sen vielä näin suusanallisesti:

Kaulaa pullataikinasta suorakaiteen muotoinen pala, n. 30 cm leveä ja pituus... No, niin pitkä kuin tulee. Matto saa olla melko ohut, n. 3-4 mm ja mahdollisimman tasapaksu.Tee kaulaus vaikka kahdessa osassa, jos tilaa on vähän.

Levitä täyte matolle tasaiseksi kerrokseksi. Rullaa matto tiukalle rullalle, tasoita rullaa käsin (eli jos rullassa on paksumpia kohtia, puristele rulla tasapaksummaksi) ja leikkaa n. 3 cm vahvoiksi paloiksi. Itse käytän vaakaa painon tarkistamiseen. Jos rulla on tasainen, on jokainen pala melkeinpä samanpainoinen. Käännä joka palasta "häntä" pullan alle, näin kierre ei aukea kun pulla kohoaa. Lisäksi saat pohjan pullalle, täyte ei valu läpi. Laita vuokaan, nostata, voitele ja paista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...