3.6.2013

Mango-cheesecake


No nam! Juustokakkua paistelin, mangoisena versiona. Oli muutes h-y-v-ä-ä!

Ohje meni kutakuinkin näin ja sitä voi muokkailla helposti eri makuiseksi vaihtamalla sosetta:



Cheesecake (24cm vuoka):

150 g Digestiveä
75 g voita
ripaus suolaa

400 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
250 g maitorahkaa
100 g kermaa (vispi tai kuohu)
200 g sokeria
30 g maissitärkkelystä
200 g  kananmunaa eli n. 4 kpl
1 tl vaniljasokeria
1 sitruunan kuori
0.5 sitruunan mehu

n. 1 dl mangososetta (Bonne)
sokeria soseeseen maun mukaan
n. 1 rkl maissitärkkelystä

Murskaa keksit, sulata rasva ja sekoita suolan kanssa yhteen. Painele vuoan pohjalle tiiviisti. Pohjalla kannattaa olla palanen leivinpaperia, jotta saat kakun ehjänä irti ja ennenkaikkea helposti.

Sekoita tuorejuusto, maitorahka ja kerma hyvin yhteen. Lisää munat hyvin sekoittaen. Lisää sitten tärkkelys, sokerit ja sitruunan kuori sekä mehu. Sekoita hyvin. Maista että sitruuna maistuu miedosti, lisää tarvittaessa kuorta/mehua. Kaada pohjan päälle.

Kiehauta mangosose sekä sokeri (maun mukaan) ja tärkkelys, niin että seos sakenee hieman. Jäähdytä ja tiputtele pisaroina juustoseoksen päälle. Voit halutessasi kuvioida mangoa esim. veitsellä ristiinrastiin vedellen, mutta silloin kakku todennäköisesti repeilee näistä kohdista. Tosin, se repeilee joka tapauksessa... Alla esimerkki kuvioinnista:


Paista kakkua alatasolla 150 asteessa n. tunti siten, että 45 min. jälkeen sammutat uunin. Kakku laskee uunista tultuaan, kuuluu asiaan!

Nauti jääkaappikylmänä!



Psst. Kakkutaikuri on saanut kunnian päästä mukaan myös BLOGIRINKIIN!  Kurkkaapas linkin taakse tuosta kuvasta oikean puoleisella palstalla, niin tiedät mistä on kyse. Tähän liittyvät päivitykset merkitään jatkossa Blogirinki tunnuksella:




1 kommentti:

  1. nam nam! tämä lähtee testukseen! Lauantaiana Lystimäen kaffepöytään.. ;) kuulostaa ja näyttää superhyvälle.. :P

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...