30.6.2013

Raparperi-mansikka -piirakka


Kesäherkkujen avaus on tehty (nyt vasta) perinteisellä mansikan ja raparperin yhdistelmällä. Tämä on oikein hyvä ja maukas piirakka. Pitkästä aikaa omastakin mielestä onnistunut lopputulos!



Raparperi-mansikka -piirakka (24-26 cm vuoka):

150 g voita
1 muna
1 dl sokeria
2 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0.5 tl suolaa

raparperihilloketta maun mukaan
(ihan hillosokeripussin ohjeella + 1 rkl vaniljasokeria sekaan)

n. 2 dl mansikoita
1 muna
1 rkl maissitärkkelystä
1 prk vaniljarahkaa
1 rkl sitruunamehua

Kaikki pohjan aineet kulhoon ja käsin sekaisin. Sekoita tasaiseksi massaksii ja laita hetkeksi kylmään (helpompi käsitellä) Painele piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Massan ei tarvitse ulottua pitkälle reunoihin, se nousee kyllä uunissa.

Levitä raparperihilloketta pohjan päälle tasainen kerros. Ihan maun mukaan mennään. Pilko mansikat ja ripottele raparperin päälle.

Sekoita rahka, kananmuna, tärkkelys ja sitruunamehu keskenään ja kumoa koko komeuden päälle.

Paista 175 asteessa n. 30 minuuttia.

Kylkeen vaikkapa jätskipallo ja NAM!

Jos rahka ei houkuta, tee kuten mustikkapiirakassa ja korvaa mustikat raparperihillokkeella ja mansikoilla ;)




1 kommentti:

  1. Kiitos reseptistä - kokeilin ja hyvää tuli :)
    - mari k.

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...