14.12.2013

Glögikakku




Jouluna on lupa herkutella. Ja mikäs sen mukavampaa kuin maukas kakku, joka on vieläpä helppo ja nopea tehdä joulupöydän jälkiruuaksi kiireenkin keskellä.

Tämän kakun kiille kuuluisi tehdä miedosti lantratulla glögitiivisteellä, jotta glögin maku jäisi mahdollisimman voimakkaaksi. Sitä ei tällä kertaa kaupasta löytynyt, joten tämä versio on miedomman makuinen. Jouluna aion tehdä tästä aikuisten version ja lorauttaa täytteeseen rommia!


Glögikakku (26 cm vuoka/n. 20 hlö):

200g piparkakkuja
60g voisulaa

4dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
1prk vaniljarahkaa
0.5dl tomusokeria
1tl vaniljasokeria
3kpl liivatetta
2rkl tummaa glögiä

3kpl liivatetta
3dl tummaa glögiä

kanelitankoja, tähtianista, sokeroituja kirsikoita

Murskaa piparkakut hienoksi muruksi ja lisää niihin voisula. Painele muruseos 26 cm irtopohjavuoan pohjalle, johon olet laittanu leivinpaperin tai kakkupahvin sekä reunakalvon valmiiksi. Näin kakku on helppo nostaa pois vuoasta ja reunoistakin tulee kerrasta siistit.

Laita liivatteet (3kpl) likoamaan, vispaa kerma vaahdoksi. Lisää kermavaahtoon tuorejuusto sekä rahka ja sokerit. Purista hyvin ylimääräinen vesi liivatteista. Kaikki niihin sitoutunut ylimääräinen neste on pois liivatteen hyydytystehosta. Sulata liivatteet mikrossa glögitilkan (2rkl) kanssa.

Sekoita liivatteeseen ensin pieni määrä kermavaahtoseosta, sitten vasta kaikki sekaisin. Näin minimoit liivatepaakkujen syntymisen vaaran.

Kumoa seos piparipohjan päälle, tasoita ja anna hyytyä. Reilu tunti pakastimessa tai pari tuntia jääkaapissa. Kokeile pintaa sormella.

Laita kiilteen liivatteet (3kpl) likoamaan. Kiehauta 1dl glögiä, sulata liivatteet siihen. Lisää kuumaan seokseen 2dl kylmää glögiä, jolloin kiille on heti käyttövalmis, eikä sen jäähtymistä tarvitse odottaa.

Lusikoi kiille kakun päälle, älä kaada. Kaataessa on se vaara, että mikäli alempi kerros ei olekaan vielä täysin hyytynyt, kiille lurahtaa siitä läpi ja poraa täytteeseen reiän. Laita kylmään jähmettymään. N. tunti ja kakku on valmis.

Mikäli reunakalvon pois ottamisen jälkeen reunat näyttävät rosoisilta, niitä voi tasoittaa varovasti paletilla.

Koristele!


9 kommenttia:

  1. Vitsit näyttää hyvältä! Olin muutenkin aikeissa nyt tulevalla viikolla leipoa glögijuustokakkua eräällä toisella reseptillä, mutta kyllä tämä nyt niin paljon paremmalta kuulostaa että taisi suunnitelmat ottaa vähän uutta suuntaa ;)

    VastaaPoista
  2. Testasin tosiaan tätä reseptiä hiukan piparisemman makuisella täytteellä ja oli kyllä sellainen success ettei mitään rajaa että kiitos hyvästä reseptistä! Linkkasin sun blogin omaani kuvien yhteyteen että mistä ohje peräisin :)

    www.ontheedgeofforever-siru.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei yllättävää että tätä löytyy tänäänkin meidän joulupöydästä :)

      Poista
  3. Mun pitäis tehdä spritehyydyke kakun päälle. Juhlat on lauantaina ja ajattelin jos kakun teen torstaina ja perjantaina leikin sen hyydykkeen kanssa. Jos tulee ongelmia niin ehdin turvautua suunnitelma B:n.
    Kerros kaikki vinkit että saan sen hyydykehomman onnistumaan niin ettei se valu pitkin jääkaappeja tms :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei siinä sen ihmeempää. Kun kaadat sen juustokakkumassan vuokaan, heiluta sitä varovasti (vuokaa siis :D ) että se tasoittuu ja samalla tukkii joka kolon reunoista. Jos reunassa on kolo, hulahtaa se kiille sinne. Mä käytän kakun aina pakastimessa että pinta on kylmä, lusikoin ensin ohuelti kiillettä pienen kerroksen siihen pintaan että se hyytyy nopsaan. Samalla myös näkee onko jossain reikä. Ja sitten jos ei se siitä mihinkään katoa niin kaadan varovasti loput päälle.

      Poista
  4. Niin ja sitä vielä että en omista reunakalvoja, miten saan vaikka muovikelmun reunoille nätisti? Vai käykö leivinpaperi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en enää käytä reunakalvoa vaan voitelen vuokasprayllä ja tomusokeroin pinnan. Hyytynyt kakku suorastaan liukuu pois rengasta avaamatta. Se voitelu+tomutus myös auttaa siihen valumisongelmaan.

      Poista
  5. Tämä selvä, kiitos vastauksista! Kokeilen tuota pakastamisjuttua myös.
    Nähtäväksi jää onnistuuko vai sähellänkö vain koko kakun pilalle :D

    VastaaPoista
  6. Hei mun täytyy tehdä tälläinen glögikakku jouluksi, mutta glögi tarttee korvata minttukermaliköörillä. Riittääkö 3 liivatetta? Mitä muuta mun pitää huomioida tätä tehdessä?

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...