8.12.2013

Unelmanpehmeät vaahtokarkit


Näin joulun tienoilla ihmiset innostuvat tekemään jos jonkinlaisia nameja, joita myös lahjaksikin annetaan. Itse kokeilin tätä koulusta saatua vaahtokarkkien ohjetta, toimii.



Vaahtokarkit:

200g sokeria
40g glukoosia
0.5dl vettä
100g valkuaista
1rkl vaniljasokeria
7kpl liivatetta
elintarvikeväriä
1-2 rkl aromia
tomusokeria ja Maizenaa "jauhotukseen" (50:50)

Laita sokeri, glukoosi ja vesi kattilaan ja keitä seosta kunnes sen lämpötila on 127 astetta. Ala vaahdottamaan valkuaisia ja vaniljasokeria, kun sokeriliemen lämpötila on n. 100 astetta. Älä sekoita sokerilientä kun se kiehuu, sokeri pyrkii kuumetessaan kiteytymään uudelleen. Kaada sokeriliemi ohuena nauhana valkuaisvaahtoon.

Sulata lionneet liivatteet, lisää seokseen väri ja aromiaine. Kaada myös tämä seos ohuena nauhana jo valmistettuun marenkiin. Itselläni oli mansikka-aromi, joka oli jo valmiiksi punaista. Väriä voi lisätä jälkikäteen, kuten myös aromia, jos maku tai väri ei ole oikea.

"Jauhota" pari leivinpaperia tomusokeri-Maizena -seoksella. Kaada massa pursotinpussiin. Voit käyttää tyllaa, ilmankin pärjää. Pursota paperille erilaisia vaahtokarkkeja. Kuvassa olevat on leikattu pitkästä tangosta, jonka pursotin piirtämällä jatkuvaa ympyrää. Anna karkkien pinnan kuivahtaa. Jauhota ne sitten kauttaaltaan ja pakkaa kauniiseen sellofaanipussiin.

4 kommenttia:

  1. Hei!

    Kiitos ohjeesta, pitääpä kokeilla joskus. Mistä tuota glukoosia voi ostaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Glukoosia eli tärkkelyssiirappia saa leivontatarvikekaupoista, kuten vaikka Ullan Unelmasta. Saman asian ajaa esim. Stockmannin ruokaosastolta löytyvä maissitärkkelyssiirappi.

      Poista
  2. Kelpaako Glukoosiksi siis ihan marketista saatava glukoosisiirappikin? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä käy. Ihan unohdin että sitä saa nykyään kaupastakin :)

      Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...