19.6.2014

Keskikesän mansikkapullat



Perheen isoisän synttäritarjottavaksi "leipasin" vähän tuoretta pullaa. Kakkujen teon lomassa aikaa ei ollut alkaa kaulitsemaan wienertaikinaa, mutta yhtä hyvin näihin sopi perinteinen pullataikinakin. Helppoja tehdä ja äärimmäisen herkullista! Suosittelen kokeiltaviksi juhannuspöytään, vielä ehtii!



Pullataikina ( n. 15 kpl á 80g):

250g vesi
45g hiiva
115g sokeri
5g suola
75g kananmuna
125g voi
25g maitojauhe
675g vehnäjauhoja

Lisäksi:

kananmunaa voiteluun
vaniljakreemiä paketin ohjeen mukaan
(1dl jauhetta + 3 dl vettä)
tuoreita mansikoita
hyytelösokeria
pomadaa

Valmista taikina vaivaamalla kaikki ainekset hyvin yhteen sitkon saamiseksi. Anna taiknan levätä kulhossaan n. vartin verran. Kumoa taikina pöydälle (et tarvitse jauhoja) ja paloittele 80g:n paloihin. Laita pullat pellille kohoamaan, jätä reilut välit. Kohota pullia n. 45 min - 60 minuuttia, olosuhteista riippuen.

Kun pullat ovat kohonneet, paina niihin lasin pohjalla syvennys. Voitele pullat lukuunottamatta keskiosan koloa. Täytä kolo pursottamalla siihen vaniljakreemiä. Paista pullat 200 asteessa n. 10 minuuttia uunin keskitasolla.

Lado jäähtyneisiin pulliin kreemin päälle mansikoita, joiden päälle lusikoit hyytelösokerista (paketin ohjeen mukaan) tehdyn kiilteen. Koristele pomadalla. Pomadaa saa leivontatarvikeliikkeistä kuten Ullan Unelmasta. Jos pomadaa ei ole, käytä tomusokerikuorrutusta.





1 kommentti:

  1. Slurps, maistuis mullekki!! Tämmösiä pittääki tehä köö tullee mansikoita vaikka tuohoha kyllä passais mikä vaa, raparperiki vois olla aika mainio...

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...