1.6.2014

Pappilan hätävara


Pappilan hätävara on nimensä mukaisesti erittäin nopea sekoitus sitä, mitä kaapista milloinkin sattuu löytymään. Tämän nopeampaa tarjottavaa et enää voi tehdä, aikaa menee n. 10 minuuttia.

Aineksina tosiaan käytetään sitä mitä löytyy: kuivahtaneet pullat, pikkuleivät, kerma, hillot, marjat, hedelmät, suklaat, kinuskin jämät...  Erittäin hyvä vaihtoehto silloin, kun et tiedä mitä leivonnasta ylijääneille täytteille yms. tekisit! Kaikki kerroksittain kulhoon ja tarjolle. Tässä oma versioni:



Pappilan hätävara:

1kpl Sacher-kakkupohja
sokerivesi appelsiiniaromilla kostutukseen
paseerattu keitetty vadelma
kermavaahto
sokeria sekä vadelmaan että kermavaahtoon
Digestive-keksejä murskattuna

Määriä ei ole, voit laittaa kutakin ainesta juuri niin paljon kuin haluat. Itse murustelin kakkupohjaa kulhon pohjalle ja kostutin sitä varovasti. Kostuttaminen ei ole tarpeen jos hätävara ehtii muhimaan kaapissa ennen tarjoilua.

Kakkupohjan jälkeen laitoin vadelmamelbaa, sitten kermavaahtoa ja päälle digestivemurua. Tämän toistin kolmesti ja laitoin tarjolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...