10.2.2016

Ystävän suklaakakku


Tämä kakku tuhottiin meillä jo itseasiassa pari viikkoa sitten, mutta suunnittelin sen julkaistavaksi vasta ystävänpäivän tienoilla. Mieleni teki leipoa oikein suklainen pommi, ihan vain itselle. Kerrankin. Tälläiset överikoristellut kakut ovat nyt pinnalla.

Sisällä kakussa on mehevän kostea suklaafudgepohja. Pohjan ohjeen löydät täältä. Kolmessa täytevälissä on hasselpähkinäsuklaakreemiä ja kakku on kuorrutettu mansikka-valkosuklaa -tuorejuustokuorrutteella. Koko komeuden kruunaa valkosuklaaganache ja koristehärpäkkeet.

Kokonaisuudessaan kakku oli hyvää mutta tosi tuhtia ja makeaa. Pieni pala riittää. Kakku on tehty 20cm vuokaan josta normaalisti riittää 15 hengelle, mutta koska tästä harva jaksaa sellaista ns. normaalia palaa syödä, on riittävyys ihan varmasti ainakin 20 hengelle, ellei jopa 25.

Koristeluun käytettyjen Sydänmarenkien ohjeen löydät täältä.



Hasselpähkinäsuklaakreemi:

500g tummaa suklaata
300g kermaa
50g voita
70g hasselpähkinäjauhetta

-Kuumenna kerma kiehuvaksi. Ota kattila liedeltä ja lisää kerman sekaan paloiteltu suklaa ja voi. Anna suklaan ja voin sulaa ja kääntele seos tasaiseksi.
-Sekoita sekaan hasselpähkinäjauhe
-Anna kreemin jäähtyä kunnes se sakenee levitettäväksi.
-Leikkaa kakkupohja neljään osaan (kolme täyteväliä). Levitä kerrokset pöydälle ja jaa täyte tasan kolmen levyn kesken (neljäs on kansi!).
-Pinoa kerrokset, kansi viimeisenä.
-Siirrä kylmään jähmettymään.



Mansikka-valkosuklaa -kuorrute:

200g Philadelphiaa (maustamaton)
100g voita
300g mansikkatomusokeria
100g tomusokeria
150g valkosuklaata

-Sekoita yleiskoneella tomusokeri ja voi murumaiseksi seokseksi.
-Lisää tuorejuusto ja vaahdota ilmavaksi.
-Sulata suklaa, jäähdytä hieman ja kääntele kuorrutteen joukkoon.
-Kuorruta kakku palettiveitsellä tasaiseksi.
-Vie kylmään.

Vinkki!

-Kuorrute sopii myös pursotettavaksi, joten sillä tekee vaikkapa herkulliset mansikkakuppikakut!



Valkosuklaaganache:

200g valkosuklaata
50g kermaa

-Kuumenna kerma, lisää suklaa ja anna sen sulaa kerman joukkoon.
-Sekoita tasaiseksi ja anna hieman jäähtyä.
-Kaada kakun päälle ja ohjaa paletilla sieltä täältä reunan yli.
-Kiikuta kylmään jähmettymään.

Vinkki!

-Kuorrutettava kakku tulee olla täysin kylmä pinnaltaan, jotta suklaa jämähtää päälle, eikä jatka valumistaan jääkaapissa. Voit käyttää kakkua pakastimessa, jotta pinta on todella todella kylmä.


Koristelu:

Mitä ikinä keksitkään!

Kuvan kakussa valkosuklaisia Kinder Buenoja, sydänmarenkeja, kirsikoita, Macaroneja sekä valkosuklaalastuja joissa on suklaatransferilla tehty sydänkuvia. Transfereita saa mm. Juhlakaupasta.


5 kommenttia:

  1. Pitäiskö tuossa kuorrutteen ohjeessa lukea että sekoita voi ja tuorejuusto murumaiseksi...? ;)

    Olisko joku kiva vinkki mikä olis semmoinen mukavan raikas täyte tuonne väliin, jos ei halua tuota suklaahommaa? Joku mustikka käviskö? Lemoncurdin kans?

    VastaaPoista
  2. Itseasiassa ei. Se lause on oikein mutta seuraavaan on iskenyt kirjoitusvirhepaholainen ;) Täytyy korjata se. Mustikka, mansikka, mustaherukka... En ehkä sitruunaa enää sekoittaisi kun on jo suklaata ja mansikkaa mauissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset vinkeistä ;)

      Poista
    2. Herkullisen näköinen! Täytyypä joskus kokeilla tätä fudgepohjaa! :)

      Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...