29.11.2016

Suklaakuppikakut mansikkakuorrutteella


Lapseni täytti 7-vuotta ja viime torstaina pidimme koulukavereille synttärijuhlat. Tiedustelin mitä hän sinne toivoisi tarjottaviksi ja lapsen mielikuvitus tahtoi pitsaa sekä suklaisia kuppikakkuja mansikan makuisella kuorrutteella. Sellaisia äiti sitten taikoi pöytään. Näistä tuli oikein muhkeita ja siinä pöydän vieressä istuessani kuulin erään lapseni koulukaverin suusta sanat: "tämä kuorrute on erinomaista".

Kuorruteessa käytetty aito mansikkajauhe on Annin Uunissa -verkkokaupasta.



Suklaakuppikakut (24 isoa):

8dl jauhoja
4.5dl sokeria
1dl kaakaota
2tl soodaa
4 munaa
1tl vaniljapastaa
250g turkkilaista jogurttia
2dl maitoa
2dl kermaa
2dl öljyä
200g tummaa suklaata rouhittuna

-Sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi massaksi.
-Annostele isoihin kuppikakkuvuokiin. Käytä muffinssipeltiä!
-Paista 200 asteessa n. 14 minuuttia uunin keskitasolla kunnes kypsiä. Pieni raakuus ei haittaa, mutta ylikypsinä nämä kuivuvat herkästi.
-Jäähdytä ennen kuorruttamista.



Mansikkakuorrute:

5dl kermaa
100g maustamatonta tuorejuustoa
0.5dl tomusokeria
n. 5 rkl aitoa mansikkajauhetta
koristeluun: kuivattuja mansikkalastuja

-Vaahdota kaikki yhdessä pursotettavaksi vaahdoksi.
-Tarkista onko sokeria riittävästi makuusi.
-Pursota kuppikakkujen päälle.
-Koristele kuivatuilla mansikkalastuilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...