22.9.2010

Ohuet vehnärieskaset



Teki mieli saada iltapalaksi lämmintä ja tuoretta leipää. Kaivelin sitten arkistoistani tämän kouluaikaisen helpon reseptin, kun laiskotti sen verran etten mitään suuritöisempää jaksanut alkaa vääntämään.



Taikina (4kpl):

3 dl vehnäjauhoja
0.5 tl suolaa
1.5 dl kylmää vettä
15 g hiivaa
1-2 rkl öljyä

Sekoita kaikki ainekset keskenään, paitsi jos käytät tuorehiivaa. Silloin liuota ensin hiiva nesteeseen ja lisää sitten muut ainekset. Vaivaamista ei tarvita. Kohota taikinaa 30 min.



Jaa taikina neljään yhtä suureen osaan. Pyöritä palat palloiksi. Taputtele pallosta ohut pyöreä rieska. Tämä rieskanen taisi olla n. 5 mm ohut/paksu.

Rieskoista saa helposti 'Pita'-leipiä kebabin seuraksi, kun taputtelee niistä hieman paksumpia ja antaa kohota vähän enemmän.



Laita rieskat leivinpaperin päälle ja pistä niihin haarukalla reikiä. Reiät siksi, että rieska pysyy tasaisena, eikä kohoa epätasaisesti. Anna levätä liinan alla vähintään 30 min.

Rieskat paistetaan kuumalla paistinpannulla ilman öljyä tai rasvaa. Itse pidin levyä nelosella tai viitosella, riippuen siitä kuinka rieskat paistuivat. Varsinainen paistoaika on varmaan 1-2 minuuttia per puoli, kunnes rieskat ovat saaneet kauniin värin.

2 kommenttia:

  1. täältähän löytyikin hurjan kiva, pirteä leipomisblogi! :) Ihana ulkoasu blogillasi, ja mukavia kirjotuksia. Liityn lukijoiden joukkoon.

    VastaaPoista
  2. Kovasti kiitoksia! Mukavaa että tykkäsit :)

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...