26.9.2010

Valkosipulivoi-patongit



Teki mieli kokeilla, millaista valkosipulivoi-patonkia saisi itse aikaiseksi. Hyväähän siitä tuli!



Valkosipuli-voi

100 g huoneenlämpöistä voita
5 basilikan lehteä
5 persiljan 'kukintoa'
2 kpl tuoretta valkosipulin kynttä

Notkista voi kulhossa. Silppua basilika ja persilja ja lisää ne voin sekaan. Purista joukkoon myös valkosipuli.

Sekoita kaikki hyvin sekaisin ja jätä seos huoneen lämpöön odottamaan.



Taikina (2kpl patonkeja):

2.5 dl vettä
25 g hiivaa
0.5 tl suolaa
3 rkl öljyä
5 dl vehnäjauhoja

Liota hiiva nesteeseen. Lisää muut aineet ja vaivaa yleiskoneella n. 10 minuuttia hyvän sitkon aikaansaamiseksi.

Nostata valmista taikinaa tunnin verran.

Jaa taikina kahteen osaan ja pyörittele kumpikin osa pitkulaiseksi patongiksi, tai jos haluat, voit tehdä myös pitkulaisia sämpylöitä.

Kohota patonkeja uunipellillä leivinpaperin päällä vielä puolisen tuntia ja paista niitä sitten 250 asteessa 10 minuuttia.

Anna patonkien jäähtyä uunista oton jälkeen. Leikkaa patonkiin syvä viilto pitkittäissuunnassa ja levitä viiltoon puolet valkosipuli-voista. Jos patongit menee leikkaamaan heti kuumana, kuori murenee ja patonki lässähtää. Puhuu kokemuksen syvä rinta-ääni ;)

Nauti!

Jälkipohdintaa: Pitäisi varmaan ostaa patonki-pelti, että patongeista tulisi kauniin pyöreitä, eivätkä ne pääsisi leviämään sivulle päin niin kuin pelkällä uunipellillä. Suunta olisi vain ylöspäin.

Ja varmaan patonkeja olisi paistettaessa hyvä sumutella vedellä. Eikös sillain tule rapea kuori?

1 kommentti:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...