Kesä tuli ja meni, mutta jäätelöä voi syödä aina!
Ohjeesta tulee n. 1.5 litraa valmista jäätelöä.
Jäätelömassa:
5 dl (2 prk) Valion vaahtoutuvaa mansikkakemaa
4 kananmunaa
1.5 dl mansikkatomusokeria
2 tl vaniljasokeria
250 g mansikoita
4-5 rkl mansikkatomusokeria
Vaahdota mansikkakerma ja laita se jääkaappiin kylmään siksi aikaa kun teet massan loput osat.
Kova valkuaisvaahto |
Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset erikseen. Vaahdota keltuaiset 1.5 dl mansikkatomusokerin kanssa. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi vaniljasokerin kanssa.
Soseuta mansikat 4-5 rkl mansikkatomusokerin kanssa, tai vain osa niistä jos haluat lisätä massaan myös mansikan paloja. Tomusokeria käytin mansikkasoseessa sitomaan ylimääräistä nestettä mikä aiheuttaa jäätelön 'kiteytymisen'.
Valmis jäätelömassa. |
Sekoita mansikka-kermavaahtoon varovasti vaahdotetut keltuaiset. Lisää sitten valkuaisvaahto varovasti käännellen.
Annostele 1/3 osa massasta rasiaan. Tässä käytetty n. 3 litran vetoista suorakaiteen muotoista säilytysrasiaa. Kaada päälle puolet mansikkasoseesta ja sitten taas jäätelömassaa jne. kunnes olet käyttänyt kaikki ainekset ja päälimmäisenä kerroksena on jäätelömassaa.
Näyttää tosi hyvältä!! :P Saat otettua muuten hyviä kuvia :)
VastaaPoista