26.9.2010

Vanilja- ja Mansikka Dominot.



Kyselin leivontafoorumissa tietääkö kukaan miten Dominojen täyte tehdään, sellaista kun en netistä löytänyt. Pullahiiri oli kuitenkin ehtinyt ensin, hänelle kiitokset reseptistä ja vinkeistä.

Alkuperäinen ohje on siis amerikkalaisten Oreo-keksien resepti. Kehittelin itse vaniljan kaveriksi mansikan makuiset Dominot.

Täytteet on mitoitettu tehtäväksi joko-tai, eli jos haluat kummankin makuisia Dominoita, tee joko kaksinkertainen keksitaikina tai puolita täytteiden määrät.

Taikinasta tulee n. 30-40 kpl keksejä, riippuu kuinka ohuita tekee.



Vaniljatäyte:

60 g suolatonta voita
60 g margariinia
280 g tomusokeria
2 tl vaniljasokeria



Pehmennä voi. Lisää kaikki ainekset samaan kulhoon ja vatkaa vatkaimella muutama minuutti, kunnes täyte on kuohkeaa.



Mansikkatäyte:

60 g suolatonta voita
60 g margariinia
280 g mansikkatomusokeria
1 tl mansikkaesanssia



Tee samoin kuin vaniljatäyte.



Keksitaikina:

3 dl vehnäjauhoja
1.5 dl kaakaojauhetta
1 tl soodaa
0.5 tl leivinjauhetta
0.5 tl suolaa
2 dl sokeria
150 g pehmeää suolatonta voita
1 kananmuna



Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään. Taikinasta tulee kiinteä pallo.

Voina voi ihan hyvin käyttää tavallista normaalisuolaista voita ja jättää sitten vastaavasti tuo suolalisäys pois. Tosin suolan määrä on niin pieni ettei sillä varmasti ole maullisesti kovin suurta merkitystä.

Edit: Alkuperäisessä ohjeessa oli sokerin määrä peräti 300g. Mielestäni tuollainen määrä on aivan turha ja keksit olivat muutenkin todella äkkimakeita tuolla määrällä. Pari desiä riittää oikein hyvin. Lisäksi vaihtaisin kidesokerin tomusokeriin, sillä kidesokeri jää rakeiseksi ja keksin koostumus on sen mukainen.



Taputtele taikina käsin todella ohueksi levyksi, se ei kestä kaulimista. Levy saa olla n. 3 mm ohut, sillä keksit nousevat ja leviävät paistuessaan jonkin verran. Leikkaa levystä pyöreitä keksejä muotin avulla. Itselläni ei ollut yhtään pientä pyöreää muottia, joten käytin shottilasia. Keksejä olisi hyvä olla parillinen määrä.



Paista keksejä 190 asteessa 10 minuttia ja laita ne sitten ritilän päälle jäähtymään.



Laita täyte pursotinpussiin ja pursota keksin leivinpaperin puoleiselle puolelle pyöreällä tyllalla n. teelusikallinen täytettä. Paina kevyesti päälle keksin toinen keksi, leivinpaperin puoleinen puoli vasten täytettä. Eli tasaiset puolet tulevat vastakkain ja täyte väliin.

Sitten vain lasi maitoa kouraan ja popsimaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...