7.9.2010

Brownies



Syntisen suklaista! Pienikin pala riittää tyydyttämään suklaanhimon.


Pohja:

200 g tummaa suklaata
150 g voita
100 g tummaa sokeria
50 g hienoa sokeria
3 kananmunaa
120 g vehnäjauhoja

Sulata voi kattilassa, sulata sitten voin sekaan suklaa. Älä anna kiehua.

Vaahdota muna ja sokerit. Itse käytin tässä aiemmin ostamaani Muscovado-sokeria. Myös fariini- tai ruokosokeri käy. Käyttämässäni ohjeessa oli alunperin käytetty pelkkää tummaa sokeria, mutta jaoin määrän tavallisen ja tumman sokerin kesken niin, ettei tummasta sokerista tule liian voimakasta makua.

Yhdistä muna-sokeri -vaahto suklaa-voi -seoksen kanssa. Siivilöi jauhot taikinaan varovasti sekoittaen. Seos on alussa vaaleanruskeaa, mutta muuttuu tumman ruskeaksi kun se on kunnolla sekoitettu.

Kaada taikina n. 15 x 25 cm leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Jätä leivinpaperi sen verran isoksi, että siihen jää reunat, joiden avulla saat nostettua paistetun pohjan vuoasta ylös. Tavallinen uunivuoka käy myös paistoon, ellei se ole erityisen paksupohjainen. Irtopohja-vuokaa voi käyttää myös, eikä vuoan ole pakko olla suorakaiteen muotoinen. Kunhan tilavuus on suurinpiirtein sama. Pyöreää irtopohja-vuokaa käyttäen saa aikaan Brownies-kakun!


Kuva paistetusta pohjasta.
Paista pohjaa 175 asteessa uunin keskiosassa 15 minuuttia. Pohja jää ja sen kuuluukin jäädä kosteaksi, älä siis suotta lisää paistoaikaa.

Kumoa paistunut pohja erityisen varovaisesti kuumana kakkualustalle tms. ja poista leivinpaperi. Jos käytät irtopohjavuokaa, ei pohjaa tarvitse välttämättä ottaa vuoasta pois.

Anna pohjan jäähtyä melkein kylmäksi ennen kuorruttamista!


Kuorrute:

100 g maitosuklaata
50 g tummaa suklaata
0.5 dl kuohukermaa

Sulata suklaat vesihauteessa tai mikrossa. Vesihaudetta käyttäessä varo ettei suklaan sekaan pääse vettä, tai suklaa paakkuuntuu!


Valmis kuorrute.
Lisää joukkoon kerma ja sekoita hyvin. Seosta voi varovasti kuumentaa, mikäli käytät jääkaappikylmää kermaa ja kerma ei heti sekoitu suklaaseen.



Kuorruta pohja. Halutessasi voit koristella levyn strösseleillä tms. mutta se pitää tehdä heti. Kuorrute kovettuu, eikä siihen sitten enää tartu koristeet.


Lämpimänä leikattu.
Levyn voi leikata heti palasiksi ja syödä lämpimänä, mutta kauniimman ( ja ehkä myös paremman makuisen) lopputuloksen saat, kun laitat levyn jääkaappiin ja annat kovettua/jäähtyä kunnolla. Silloin kuorrute ei pääse leviämään. Itse jätin levyn kokonaiseksi ja siitä on sitten tarpeen tullen leikattu maistiaisia.


Seuraavana päivänä.

1 kommentti:

  1. Kuule serkkuseni, oot oikea mahtileipuri, nyt täällä vesi herahtelee kielelle, eikä suotta! Ihanaa uutta vuotta!<3 Eija

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...