25.5.2011

Porkkanasämpylät

 

Mieli teki taas tuoreita sämpylöitä, mutta koska olo on ollut kipeä koko viikon, en jaksanut alkaa soveltamaan omaa ohjetta vaan otin sen suoraan täältä. Oli kyllä hyviä vaikkei nousseetkaan syystä tai toisesta nyt yhtä muhkeiksi kuin yleensä.

Sokerin voi korvata siirapilla tai hunajalla. Hiutaleina voi käyttää mitä vain tai laittaa puuron jämät. Mielessä kävi että millaisia tulisi jos leipoisi sämpylät piimään?



 Porkkanasämpylät (20 kpl):

5 dl maitoa
50 g hiivaa
2 rkl sokeria
2 tl suolaa
4 rkl öljyä
4 dl kaurahiutaleita
4 kpl porkkanoita raastettuna
11−12 dl sämpyläjauhoja
voiteluun maitoa tai kananmunaa


Liota hiiva lämpimään veteen tai maitoon.

 Lisää suola, sokeri, kaurahiutaleet tai puuro sekä öljy.

Sekoita joukkoon porkkanaraaste. Alusta taikina jauhoilla sopivan pehmeäksi ja anna taikinan kohota rauhassa.

Leivo taikinasta sämpylöitä ja kohota ne pellillä.

Voitele sämpylät maidolla tai kanamunalla.

Paista sämpylöitä uunissa noin 20 minuuttia 225 asteessa.

1 kommentti:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...