6.5.2011

Kinkku-voileipäkakku

 
 

Leivontafoorumin huhtikuun haasteeseen osallistuin tällä voileipäkakulla, joka meni ukon mukana töihin tuhottavaksi. En voittanut tällä kertaa, mutta ukon työpaikan raati oli kehunut makua loistavaksi. Ja kuulemma minulla saisi olla tälläisiä kisoja useamminkin...
 
Ainekset:

1 pkt Grahampaahtoa
1 pkt Sekaleipää
lihalientä kostutukseen

Täytteeseen:

2 pkt Aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustoa
1 prk ananasmurskaa
1 pieni omena pieninä kuutioina
2 pientä maustekurkkua pieninä kuutioina
1 prk Creme Fraichea
n. 350 g kinkkukuutioita

Päälle:

400 g maustamatonta tuorejuustoa
keltaisia ja punaisia kirsikkatomaatteja
vehnän oraita
sinappia (tuo vihreä 'salaatti', oikeasti nimeltään sinappi)
kinkkukuutioita
karambolaa
cheddar sydämiä
tuorekurkkua
kinkkusiivuja

Vuoat:

22 cm, 16 cm ja yksi juomalasi

Kaikki täytteen ainekset sekoitetaan yhteen. Leikataan leivistä reunat pois. Ladotaan kelmulla vuorattuihin vuokiin kerroksittain leipää ja täytettä, kostuttaen leivät lihaliemellä. Viimeiseksi kerrokseksi leipä. Kelmu päälle ja jääkaappiin pariksi tunniksi vetäytymään. Mielellään jokin paino päälle.

Kasataan aloittaen isoimmasta kerroksesta. En käyttänyt tukia tai kakkupahveja kerrosten välissä, on sen verran tiivistä tavaraa että kestää painon kyllä ilman tukiakin. Kuorrutetaan maustamattomalla tuorejuustolla ja koristellaan.
 
Tällaisia kommentteja kakustani sain:
+ ehdottomasti haasteen komein toteutus
+ sisältää kaikkia lempimakujani
+ hieno ajatus, jonka toteutukseen on nähty vaivaa
- huono leikattavuus vie pisteet

Sopisi hyvin kesäiseen ja iloiseen juhlaan tarjottavaksi.

Kiva idea, mutta ehkä jopa liian koristeltu. Tähän sopisi sanonta "vähemmän on enemmän". Leikatessa taitaa alimmat kerrokset jäädä aika ruman näköisiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...