Tässä reseptissä yhdistyy kaksi amerikkalaista herkkua samassa: suklainen brownie on saanut päälleen kuorrutuksen appelsiinituorejuustosta. Nam nam!
Melkein tekisin tuon juustokakkuosan kaksinkertaisena, niin se maistuisi kunnolla. Oli kyllä hyvää näinkin.
Brownies-osa:
225 g tummaa suklaata
150 g voita
3 munaa
225 g sokeria
100 ml vahvaa kahvia
100 g jauhoja
Sulata voi ja suklaa vesihauteessa, sekoita tasaiseksi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna-sokeri -vaahtoon kahvi sekä jauhot, sekoita tasaiseksi. Lisää viimeiseksi sula suklaa, kääntele hyvin sekaisin.
Kaada massa suorakaiteen malliseen vuokaan leivinpaperin päälle. Leivinpaperi auttaa myöhemmin brownies-levyn nostamisessa pois vuoasta, jos et omista irtopohjavuokaa.
Juustokakku-osa:
150 g appelsiinituorejuustoa TAI
150 g maustamatonta tuorejuustoa ja appelsiinin kuori
50 g sokeria
1 muna
Vatkaa kaikki ainekset hyvin sekaisin, kunnes massa on kermaisen tasaista.
Kumoa juustokakkumassa suklaaosan päälle vuokaan.
Vetele esim. veitsen kärjellä edestakaista kuviota jotta massat sekoittuvat ja saat pinnalle marmorikuvion.
Paista 170 asteessa 30 minuuttia.
Anna jäähtyä täysin kylmäksi ennen leikkaamista, vaikka jääkaapissa, muuten brownies ei pysy kasassa!
Vaikuttaa todella herkulliselta! Suklaa ja appelsiini on pettämätön yhdistelmä.:)
VastaaPoistaNamskis!! Kuulostaa niiin hyvälle!! Herkullista joulunaikaa!! =)
VastaaPoistaOi mitä ihanaa herkkua!
VastaaPoistaHei! Kuulostaa ihanalta reseptiltä. Minkä kokoiseen vuokaan tuo määrä on sopiva, onko uunipelti liian iso?
VastaaPoistaKivoja reseptejä sinulla!
t. Mooki
Vuoka jota käytin on n. puolikkaan uunipellin kokoinen.
VastaaPoistaMitähän tein väärin, kun ei mulla toi juustokakkuosa jäänyt hienosti pinnalle, vaan upposi melkein pohjaan?
VastaaPoistaSama juttu! En tajua..
PoistaHmm, oliskohan tuo browniesosa jäänyt liian löysäksi eikä se jaksa sitten kannatella juustokakkuosaa? Kokeilkaas paistaa ensin brownieosaa hetki pelkästään ja sitten lisätä juustokakkuosa päälle. Jauhojen määrää voi myös lisätä esim. 100g --> 150g.
Poista