3.12.2010

Chicken BBQ -pannupitsa


Sunnuntaina oli pitsapäivä. Kokeiltiin pannupitsaa kun en ennen ole tehnyt. Tuloksena syntyi sitten Chicken BBQ -pannupitsa, jossa täytteinä BBQ-maustettua kanan fileesuikaleita, peperonia, ananasta, tomaattia, mozzarella- ja emmental-raastetta.

Omassa pitsassani tein sen virheen että paistoin sen lasisessa piirakkavuoassa, minkä takia pohja jäi hieman raa'aksi. Ilmeisesti siksi kun lasinen vuoka on paljon paksumpi kuin 'peltinen'. Eli käytä vain peltisiä vuokia!

Ukon peltisessä vuoassa paistettu pitsa sen sijaan oli kypsä ja näytti tältä:



Täytteinä lihapullia, peperonia, kinkkua, mozzarellaa ja emmentalia.



Pitsapohja:

2 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
4 rkl öljyä
1 tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja

Kaikki ainekset vaivataan tasaiseksi taikinaksi. Muista lämmin vesi! Ei ole väliä missä järjestyksessä, itsekin  vaan heitän kerralla kaikki ainekset kulhoon ja sekoitan tasaiseksi.

Peltinen piirakkavuoka tai pitsapannu sivellään kevyesti öljyllä ja pitsapohja taikina painellaan siihen tasaisesti. Kohotus tapahtuu vuoassa!



Kun pohja on kohonnut, siihen voi painella reunat, jotta täytteet pysyy paremmin. Lisäksi jos pohja on kovin paljon kohonnut, tai et muuten vain tykkää oikein paksusta pohjasta, voi pohjaa kevyesti taputella alaspäin.



Prismasta löytyi tälläistä valmista pitsapyreetä. Piti ensin tehdä itse, mutta kun näin tämän niin ajattelin kokeilla. Hyvää, mutta himpun verran tulista.

Kastikkeen pitsan pohjalle tekee kuitenkin helposti itsekin. Esim. paseerattua tomaattia/tomaattimurskaa, valkosipulia, mustapippuria, oreganoa... Niitä sitten keitellään hyvin puolisen tuntia miedolla lämmöllä.



Kana on maustettu tällä Saarioisten uutuudella. Olen ostanut tukusta ison säkin pakastettuja maustamattomia, valmiiksi kypsennettyjä kanan fileepalasia, mutta käyttää voi toki ihan tavallisia maustamattomia kanasuikaleita. Kannattaa pieniä niitä silloin vähän. Ja tietysti kypsentää ennen pitsaan laittoa :D

Laitoin kanat astiaan ja kaadoin tätä päälle, varmaan ehkä desin verran ja kierittelin kanat siinä. Jätin hetkeksi marinoitumaan ja kun laitoin suikaleet pitsaan, kaavin myös tämän kastikkeen mukaan.

Pitsat paistui uunissa 250 asteessa n. 10- 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...