27.12.2010

Joulutorttujen taittelumalleja


Nämä tortut on tehty käyttämällä tähti-piparimuottia, kahta eri kokoa. Muitakin muotoja voi käyttää.



Tortut näyttävät tältä ennen uuniin menoa. Alimpana olevan tähden olen voidellut munalla ennen hillokkeen laittoa, jotta päällimäinen tähti liimautuu siihen kiinni ja myös pysyy kiinni uunissa.

Päälimmäiseen kappaleeseen on siis leikattu pienemmällä muotilla aukko, josta täyte näkyy. Aukko voisi olla vaikka eri muotoinenkin.



Tässä yksi taittelumalli, tortuista tulee tämän näköisiä:



Sitten on vielä tämä perus tähtitorttu, jossa taitellaan keskustaan joka toinen sakara:


Torttujen teossa kannattaa noudattaa järjestystä: taittelu, voitelu, täyttö. Näin ainakin minun kokemusteni perusteella ne aukeavat uunissa vähiten, eikä tarvita mitään päiden yhteen nipistely- ja kylmä vesi -kikkoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...