3.1.2011

Jauhelihapasteijat


Uuden vuoden naposteltaviin kuului nämä jauhelihapasteijat. Täyte on aika perus. Laiskotti jälleen sen verran että käytin valmistaikinaa, vaikka alunperin piti tehdä taas itse rahkavoitaikina näihin. Ohje taikinaan löytyy täältä.



Taikina (32 kpl):

2 pkt Myllyn Paras Lehtitaikina-levyjä (8 levyä/pkt)



Täyte:

1.5 dl vettä
0.75 dl puuroriisiä
3.5 dl maitoa
0.5 tl suolaa
400 g jauhelihaa
Santa Maria jauhelihamaustetta (sis. mm. mustapippuri, sipuli...)
ripaus chiliä
juustoraastetta/tuorejuustoa

muna voiteluun

Kiehauta vesi. Lisää riisit ja keitä n. 5 minuuttia. Lisää maito ja anna hautua kannen alla puolisen tuntia, kunnes puuro on valmis. Puuron voi myös maustaa halutessaan lihaliemikuutiolla.

Paista jauheliha ja mausta. Lisää jauheliha valmiin puuron sekaan ja sekoita hyvin. Tarkista maku.

Leikkaa lehtitaikina-levy puoliksi ja voitele yhteenpainettavat reunat munalla. Laita keskelle taikinaneliötä nokare täytettä, sekä juustoraastetta/tuorejuustoa. Taita vastakkaiset kulmat vastakkain, jolloin saat aikaan kolmion. Painele reunat hyvin kiinni.

Voitele valmiit pasteijat munalla ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista 225 asteessa 10 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...