10.1.2011

Vohvelit


Ulkoa rapeaa, sisältä pehmeää. Sellainen vohvelin kuuluu olla. Tähän lisäksi vaniljakastiketta ja hilloa. Aijai mikä suolaisen ja makean liitto.

Vaniljakastikkeen tein vaniljakreemijauheesta, kun kermaa ei kaapista nyt löytynyt, että olisi kermavaahtoa saanut. Hyvin toimii sekin, tosin lisäsin vaniljasokeria kun mielestäni tuo vaniljakreemijauhe ei kuitenkaan ole kovin vaniljaista, vaikka nimi muuta väittääkin.



Vohvelitaikina (6 kpl):

2 munaa
2 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
ripaus suolaa
1 tl vaniljasokeria
0.5 dl voisulaa

Riko munien rakenne. Lisää maito. Sekoita sekaan muut ainekset. Öljyä pullasudilla vohveliraudan ylä- ja alapinta. Kaada vajaa 1 dl taikinaa raudalle, sulje se ja paista vohvelit kauniin ruskeaksi.



Vaniljakastike:

0.5 dl vaniljakreemijauhetta
1.5 dl maitoa
2-3 rkl maitoa
1 rkl tomusokeria
2-3 tl vaniljasokeria

Sekoita vaniljakreemijauhe ja 1.5 dl maitoa hyvin keskenään. Anna levätä 5 minuuttia. Ohenna seosta maidolla kastikkeeksi mielesi mukaan ruokalusikallinen kerrallaan. Lisää tomusokeri ja extra vaniljasokeri. Tarkista maku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...