15.1.2011

Leo-Michaelin ristiäiskakku

 


 Tämä kakku koristeineen meni lahjana samoihin kekkereihin kuin nuo aiemmin postaamani keksit. Kokeilin nyt ensimmäistä kertaa noiden tossujen tekoa ja hyvinhän ne onnistui! Olin oikein tyytyväinen, niin oli myös vauvan äiti.

Koristeet ovat sokerimassaa, samoin tuo kakun päällinen. Pursotukset vaniljakreemijauheella jämäköitettyä Floora Vispiä. Sattui taas joku maanantaikappale, ei meinannut pursotukset onnistua. Tosin valitsin hieman liian ison tyllankin noin pieneen kakkuun ja tuo 'palmikko'-pursotus oli melko hankala tehdä. Ihmettelin myös miksi väri alkoi tarttua sinisestä kermasta valkoiseen, vaikka värjäsin pastavärillä...? Kun kakku vietiin tarjolle, oli pursotusten värit jo sekoittuneet keskenään ja lopputulos näytti sotkuiselta. Harmi.

Pohja oli Ahonlaidan täyteläinen suklaakakkupohja. Kostutus appelsiinituoremehulla. Maku oli melko suklainen, ehkä jopa hieman kitkerän suklainen tummalla suklaalla, mutta todellakin mehevän kostea. Tekisin uudemmankin kerran, mutta ehkä ihan maitosuklaalla.

Välissä oli vadelma-mascarpone -mousse ja vadelmia. Sain ihan itse päättää, vauvan äiti ilmoitti ettei ole väliä kunhan ei ole banaania! :D Mousse meni kutakuinkin näin:


Vadelma-mascarpone -mousse (yhteen väliin):

1 prk Floora Vispiä
200 g vadelmia
1 rkl vaniljasokeria
150 g mascarponea
1 dl (?) tomusokeria
2 liivatelehteä

Liivatteet kylmään veteen likoamaan. Kerma vaahdoksi. Sulatetaan vadelmat ja lisätään kerman joukkoon. Samoin vaniljasokeri ja sokeri. Sokeria saattoi olla enemmänkin, siksi tuo kymysysmerkki. Maku kannattaa aina tarkistaa, pakastemarjat tahtoo olla happamia.

Sekaan myös juusto ja koko homma hyvin sekaisin. Liivatteet liotettaan tilkkaan kuumaa vettä tai muuta nestettä esim. mehua ja liivateneste sekoitetaan mousseen.

Onnea vielä Leo-Michaelille!

1 kommentti:

  1. Kiitos erittäin kauniista ja hyvästä kakusta! <3

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...