10.9.2014

Valio tuoteuutuus: Tex Mex -juustoraaste testissä


Sain Blogiringin kautta testiin Valion tuoteuutuuden: Tex Mex -maustetun juustoraasteen. Valmiiksi maustetun juustoraasteen on tarkoitus nopeuttaa ja helpottaa jokapäiväistä ruuanlaittoa mausta tinkimättä. Erillistä maustamista ei enää tarvita. Uusi pussi avautuu käsin, eikä saksiakaan enää tarvitse etsiä. Pussilla on kätevä 150g:n koko ja juustoraasteenhan voi myös pakastaa jos sitä ei tule kerralla käytettyä, hävikkiäkään ei siis synny! Maustettua juustoraastetta voi käyttää aivan kuten tavallistakin, olenkin luonut sitä käyttäen kaksi herkullista reseptiä, joiden ohjeet löydät alta.

Toivottavasti näitä tulee muitakin makuja!

Klikkaa mua!



Nopsat juustotanko-snacksit

Pikavoitaikina:

200g kylmää voita kuutioina
200g vehnäjauhoja
1tl suolaa
50g kylmää vettä

Päälle:

150g Valio Tex Mex -juustoraastetta
1rkl paprikajauhetta


-Nypi voi, jauhot ja suola murumaiseksi seokseksi.
-Lisää neste ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
-Kaulaa taikina suorakaiteen malliseksi n. 1 cm vahvuiseksi matoksi. Taita matto pituussuunnassa kaksinkerroin ja vielä toisen kerran kaksinkerroin. Käännä 90 astetta. Toista kaulaaminen ja vie taikina peiteltynä kylmään lepäämään n. 15 minuutiksi.
-Kaulaa taikina vielä kerran, jonka jälkeen anna sen levätä toiset 15 minuuttia kylmässä. Kaulauskaavalla saadaan taikinaan lehtevyyttä.
-Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen.
-Kaulaa taikina nyt auki n. 3 mm vahvaksi levyksi. Kostuta pinta vedellä pullasudin avulla ja levitä siihen juustoraaste johon on sekoitettu paprikajauhe. Painele juustoraastetta vielä käsin, jotta se tarttuu kiinni voitaikinan pintaan.
-Jaa taikina 2-3 cm leveksi suikaleiksi, jotka pätkit n. 15 cm pituisiksi paloiksi. Palat saavat toki olla pidempiäkin, riippuen siitä minkä kokoisia tangoista haluat.
-Kierrä jokaista palaa itsensä ympäri yksi kokonainen kierros ja aseta pellille leivinpaperin päälle painaen molempia päitä kiinni leivinpaperiin.
-Mikäli juustoraastetta irtoaa tai jää yli, ripottele ne lopuksi tankojen päihin.
-Paista heti uunin keskitasolla n. 10 minuuttia kunnes kauniin kullan ruskeita.


Vinkki! Voit käyttää myös valmista voitaikinaa!



Juustoinen broileri-boston

Taikina:

250g vettä
150g Valio Tex Mex -juustoraastetta
25g hiivaa
75g Valio voita
8g suolaa
10g sokeria
450g vehnäjauhoja

-Pehmennä voi huoneenlämpöiseksi. Lisää kaikki aineet taikinakulhoon ja vaivaa hyvin tasaiseksi taikinaksi.
-Anna taikinan levätä liinan alla kulhossa täytteen valmistuksen ajan.

Täyte:

400g broilerin maustamatonta rintafileetä
1 rkl Valio voita
0.5 tl curryä
0.5 tl paprikajauhetta
200g Valio paprika-chili -tuorejuustoa
1 prk ananasmurskaa
0.5 kpl punaista paprikaa
60g keltaista cheddaria
1 tl paprikajauhetta
1 tl suolaa
0.5 tl chilijauhetta

-Leikaa broilerifileet suikaleiksi ja paista ne voissa. Mausta paprikajauheella ja curryllä. Anna jäähtyä.
-Valuta ananasmurskasta enin neste pois. Kuutioi paprika ja raasta cheddar valmiiksi.
-Sekoita broileri ja täytteen loput aineet keskenään yleiskoneen kulhossa lapavatkaimella tasaiseksi massaksi, sattumia saa jäädä.

Bostonin valmistus:

-Kaulaa taikina auki suorakaiteen malliseksi levyksi siten, että taikinamaton vahvuus on n. 3-4mm.
-Levitä matolle täyte tasaisesti siten, että alareunasta jää pari cm ilman täytettä.
-Rullaa taikinamatto ja trimmaa molemmat päät tasaiksiksi.
-Voitele 22cm irtopohjavuoan rengas ja aseta se pellille leivinpaperin päälle.
-Leikkaa taikinarullasta n. 5 cm vahvuisia paloja 9 kpl ja taita jokaisen palan ”häntä” eli osa joka jäi ilman täytettä palan alle.
-Asettele palat renkaan sisään siten että keskelle tulee yksi ja loput tasaisesti ympärille. Painele paloja matalammaksi siten, että palat ottavat toisiinsa hiukan kiinni.
-Ripottele päälle Valio Tex Mex -juustoraastetta.
-Kohota liinan alla ja paista 175 asteessa n. 30 minuuttia.




Lisää herkullisia reseptejä löydät Valion Koekeittiöstä!

 www.blogirinki.fi

Yhteistyössä VALIO

4 kommenttia:

  1. Kuulostaapas hyviltä molemmat reseptit! :)

    VastaaPoista
  2. Juustoinen broileri-boston kuulostaa hauskalta :) ja varmasti hyvää!

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...